sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Täytetyt munakoisot





(4 annosta)
4 munakoisoa
2 tl suolaa
8 kirsikkatomaattia

täyte:

400 g karitsan jauhelihaa
2 isoa keltasipulia
6 valkosipulinkynttä
50 g paahdettuja pinjansiemeniä
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1/2 tl jauhettua mustapippuria
(1/2 tl kanelia)

liemi:
5 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl suolaa
(1/4 tl kanelia)

Valmista täyte. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljytilkassa. Lisää pinjansiemenet, jauheliha ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Kuori kuorimaveitsellä munakoisot pitkittäissuunnassa niin, että osa kuoresta jää raitoina jäljelle. Leikkaa munakoisojen pohjista sentti pois, että munakoisot pysyvät pystyssä. Leikkaa hattu pois. Kaiverra sisustaa sen verran, että seinämät jäävät paksuhkoiksi. Ripottele sisäseinämille suolaa. Täytä munakoisot. Leikkaa ne neljään osaan ja laita jokaiselle viipaleelle täytteen päälle kirsikkatomaatin puolikas. Sekoita keskenään liemiainekset. Pane munakoisoviipaleet laidalliseen uunivuokaan ja valele liemi munakoisojen päälle. Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin ja raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti