tiistai 18. lokakuuta 2011

Sieni-raejuustopiirakka

Pohja:
1,25 dl juoksevaa margariinia
1 dl juustoraastetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vettä

Täyte:
1 l suppilovahveroita tai muita sieniä
1 sipuli
1 pkt pekonia
(1 rkl margariinia)
400 g raejuustoa
3 munaa
1,5 tl suolaa
5 viherpippuria murennettuna
1 tl rakuunaa
0,5 tl chiliä
1 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.  Paloittele pekoni ja kypsennä se pannulla omassa rasvassaan. Nosta pekoni pannulta ja ruskista pilkotut sienet ja sipuli pekonin rasvassa. Lisää tarvittaessa pannulle 1 rkl margariinia. Pistele tässä vaiheessa pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.  Jäähdytä sieni-sipuliseos ja lisää sitten joukkoon raejuusto, munat ja mausteet. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piirakkaa vielä 225 asteessa puolisen tuntia. Jos juustoraaste alkaa tummua liikaa, käännä uuni alalämmölle loppuajaksi tai laita juustoraaste piirakan päälle vasta paistamisen loppupuolella.

2 kommenttia:

  1. Voitko leipoo mulle tätä kun tuun? PLIIIS! ;)

    VastaaPoista
  2. No voin toki, mutta pekonia ei varmaankaan laiteta?

    VastaaPoista