perjantai 22. huhtikuuta 2011

Blinit




(n. 16 kpl)

3 dl turkkilaista jugurttia tai bulgarianjugurttia
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen 
1 valkuainen





Lämmitä jugurtti kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana esim. hienonnetun savulohen, smetanan, punasipulin ja kuutioidun ja paistetun halloumi-juuston kanssa. Lisukkeeksi salaatti-tomaatti-kurkkusalaatti mustapippurilla ja öljyllä maustettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti