torstai 1. maaliskuuta 2012

Nakkikastike

1 rkl öljyä tai rasvaa
400 - 500 g nakkeja
1-2 sipulia
(muutama valkosipulinkynsi)
(1 tomaatti)
2 dl vettä
1-2 tl punaista thai-currytahnaa
1 rkl sweet chili saucea
rouhittua mustapippuria maun mukaan
1- 2 rkl soijakastiketta
3 dl ruokakermaa
(1 rkl maissitärkkelystä)
1 dl silputtua ruohosipulia

Ruskista pilkotut nakinpalat öljyssä pannulla. Kaada ne kulhoon odottamaan ja kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää pannulle paloiteltu tomaatti ja kun tomaatti on vähän pehmennyt, myös vesi, currytahna, rouhittu mustapippuri ja soijakastike. Sekoittele ja lisää ruokakerma. Anna hautua kymmenisen minuuttia ja lisää nakit. Jos haluat suurustaa kastikkeeen, lisää maissitärkkelys vesitilkkaan sekoitettuna ja sekoittele pari minuutttia. Anna hautua vielä viitisen minuuttia ja koristele kastike ruohosipulilla. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti