keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Punajuuri-jauhelihapastalaatikko

350 g fusillipastaa (minulla sitä ei ollut tarpeeksi, joten laitoin lisäksi farfalle tricoloria)
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
5 säilykepunajuurta
2 rkl sinappikurkkusalaattia
1 rkl kapriksia
1 prk smetanaa
3 dl maitoa
basilikaa

Keitä pasta. (Farfalle tricoloria en suosittele käyttämään, koska punajuuri värjää näköjään värillisen pastan rumanväriseksi.) Paista jauheliha öljyssä ja mausta se. Raasta pannulle punajuuret. Lisää sinappikurkkusalaatti ja hienonnetut kaprikset. Sekoita ainekset keskenään. Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle jauhelihaseos. Levitä sen päälle loppu pasta ja valuta vuokaan sekoitettu smetana-maitoseos. Kypsennä 200 asteessa alatasolla n. 40 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.

4 kommenttia:

  1. Moi!
    Laitoin punajuuripastaa naistenpäivänä, se oli todella hyvä :) (vaikka en käyttänyt jauhelihaa ja smetanaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi moi! Smetanalle nyt ei sattunut olemaan silloin jääkaapissa kevyempää vaihtoehtoa, joten sitä käytin ja hyväähän se on, vaikkakin rasvaista...
      P.S. Italialainen ruoka on siis niiiiiiin hyvää!:D

      Poista
  2. Hahaha joo italialainen ruoka on tosi hyvä! :P
    Laitatko italialaista ruokaa usein? Oletko koskaan käynyt Italiassa?

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Silloin tällöin laittelen italialaista ruokaa, mutta en ole siinä mitenkään erityisen hyvä. Tomaattimozzarellasalaatti on yksi ehdottomista suosikeistani ja vieläpä helppotekoinen, joten sitä teen melko usein.
    Valitettavasti olen päässyt käymään italiassa vain kahdella matkalla. Riccionessa vuonna 1999 meni mukavasti pari viikkoa. Sieltä käsin kävimme retkillä mm. Roomassa ja Venetsiassa.
    Toisen kerran pääsimme pistäytymään Italiassa Välimeren risteilyllä vuonna 2010 tuolla surullisen kuuluisalla Costa Concordialla. Silloin ehdimme käväistä Savonassa, Napolissa ja Palermossa. Mielelläni Italiaan lähtisin taas milloin vain...

    VastaaPoista