Ohje löytyi täältä: http://www.keittotaito.com/croissantit.html
Papan croissantit |
Tällä kerralla pyysin maman mentoriksi hommaan ja croissantit onnistuivat mielestäni paljonkin paremmin kuin patonki taannoin. Ohjetta ei nähtävästi ollut nytkään tarkoitettu näin aloittelevalle leipurille ja mama joutui selittämään kuivahiivan ja tavallisen eron. Viimeksi tuuppasin kuivahiivat kylmään nesteeseen ja siitäpä homma sitten lähtikin käsistä:) Nyt käytin kaiken varalta "oikeaa" hiivaa.
Opin myös sen, että jos oikein kiireesti tarvitsee croissantteja, niin kannattaa tehdä tehdä taikina valmiiksi jo hyvissä ajoin tai hakea valmiit tortut kaupasta. Kokonaisaika kohotteluineen ja taikinan vaivaamisineen vei kolmatta tuntia, vaikka paistoaika onkin vain kymmenen minuuttia.
Taistelu jatkuu. Seuraavana on tulossa uusi versio valkosipulipatongista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti