lauantai 4. kesäkuuta 2011

Sushi


250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
200 g kylmäsavulohta
pätkä kurkkua
pätkä purjoa
wasabia
(Yutaka Sushi-Ginger) inkiväärilastuja
sushi & sashimisoijakastiketta
nori merilevä-arkkeja
bambumatto tai silikonisellainen

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiin riisiviinaetikka ja sokeri. Nigiri-sushiin muotoile riisistä kostutetuin käsin suupalan kokoisia soikioita. Aseta päälle siivu kalaa, jolle olet sipaissut pisaran wasabia. Maki-sushiin tarvitset bambumaton, jonka päälle asetat merileväarkin. Merileväarkkipakkauksessa on ohje, miten makirullat kääritään. Itse laitoin kalan ja riisin lisäksi täytteeksi purjo- ja kurkkusuikaleita, mutta soveltaahan voi ihan vapaasti. Syö puikoilla soijakastikkeeseen dipaten ja inkiväärilastujen (tuota Yutakaa ainakin saa purkissa esim. Prismojen sushihyllystä) kera.

2 kommenttia:

  1. Ai, sinäkin Brutukseni? ...päätit syödä sushia! Tai "suskia" niinkun jonkun äiti (en nyt muista kenen) sitä nimittää. Hyvä, hyvä! :D

    VastaaPoista
  2. No kun alkoi tehdä niin "suskia" mieli, kun laitoit sen kuvan...:D

    VastaaPoista