250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
200 g kylmäsavulohta
pätkä kurkkua
pätkä purjoa
wasabia
wasabia
(Yutaka Sushi-Ginger) inkiväärilastuja
sushi & sashimisoijakastiketta
nori merilevä-arkkeja
bambumatto tai silikonisellainen
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiin riisiviinaetikka ja sokeri. Nigiri-sushiin muotoile riisistä kostutetuin käsin suupalan kokoisia soikioita. Aseta päälle siivu kalaa, jolle olet sipaissut pisaran wasabia. Maki-sushiin tarvitset bambumaton, jonka päälle asetat merileväarkin. Merileväarkkipakkauksessa on ohje, miten makirullat kääritään. Itse laitoin kalan ja riisin lisäksi täytteeksi purjo- ja kurkkusuikaleita, mutta soveltaahan voi ihan vapaasti. Syö puikoilla soijakastikkeeseen dipaten ja inkiväärilastujen (tuota Yutakaa ainakin saa purkissa esim. Prismojen sushihyllystä) kera.
Ai, sinäkin Brutukseni? ...päätit syödä sushia! Tai "suskia" niinkun jonkun äiti (en nyt muista kenen) sitä nimittää. Hyvä, hyvä! :D
VastaaPoistaNo kun alkoi tehdä niin "suskia" mieli, kun laitoit sen kuvan...:D
VastaaPoista