lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kaalipata






n. 1 kg kaalia
3 porkkanaa
1 kesäsipulinippu
3 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 rkl voita
1/2-1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl meiramia
1/2 tl neilikkaa

Ruskista jauheliha paistinpannulla. Pehmittele suikaloitua kaalia ja n. 1 cm paksuiksi viipaloituja porkkanoita voissa isossa padassa muutama minuutti käännellen. Mausta kypsä jauheliha suolalla ja pippurilla. Lisää pataan jauheliha, riisi, sipulit, vesi ja lihaliemikuutio. Sekoita ainekset keskenään. Lisää etikka, meirami ja neilikka ja hauduttele 1-1,5 tuntia. Nauti puolukkahillon tai -survoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti