tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tiramisu-unelma

Jääkaapin uumeniin oli hautautunut tiramisurahkapurkki, jonka parasta ennen-päiväys oli jo mennyt umpeen. Jotain käyttöä sille piti siis keksiä ja netistä löysinkin sitten tämän Valion ohjeen. Mantelilastuja minulla ei ollut, joten ne jäivät pois. Vispikerman korvasin suklaakermalla, koska sitäkin jääkaapissa oli jo valmiiksi. Yksi purkki tiramisurahkaa riitti mainiosti, vaikka ohjeessa sitä käytetään tuplasti enemmän. Täyte ei tortun sisällä jakautunut ihan tasaisesti ja muutenkin ulkonäöllisesti tämä viritys on kaukana tuosta Valion mallitortusta, mutta uskokaa pois, että tämäkin maistui taivaalliselta!



Valmistusaineet

munaa
1 1/2  dlsokeria
3/4  dlvehnäjauhoja
1/2  dlperunajauhoja
2 1/2  rklkaakaojauhetta
1  tlleivinjauhetta
2  tlpikakahvijauhetta tai espressokahvijauhetta

Kostutukseen

1/2  dlvahvaa kahvijuomaa
1 1/2  rklmantelilikööriä tai marsalaa

Väliin ja päälle

1  dlkiinteää omenasosetta tai -marmeladia
2  dlValio Eila™ Laktoositon vispikermaa
2  prk  (à 200 g)Valio maustettua rahkaa tiramisu
2  rklsokeria

Koristeeksi

kaakaojauhetta
vadelmia tai mansikoita
2 - 3 rklpaahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää pikakahvijauhe murennettuna. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä. Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Kostuta jäähtynyt pohja kahvi-likööriseoksella pullasudin avulla.
Levitä pohjalle omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Sekoita. Levitä pohjalle n. puolet rahka-kermaseoksesta. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loppu rahka-kermaseos rullan päälle.
Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Lisää marjoja ja paahdettuja mantelilastuja.
Tarjoa jälkiruokana ja/tai kahvin kanssa.

VINKKI

* Voit kostuttaa pohjan halutessasi pelkällä kahvilla.

2 kommenttia:

  1. Mulle tulee aina haltioitunut hymy kasvoille kun nään sanan tiramisu :) Täytyy ehdottomasti kokeilla. Näyttää niin maistuvaiselta ja pehmeältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sana minullekin tuo hymyn huulille ja veden kielelle :)

      Poista