Aikoinaan tuli tehtyä useinkin suussasulavia kahvikehriä. Nyt on tytär tulossa lomailemaan pariksi päiväksi ja toiveenaan esitti saada herkutella pitkästä aikaa niillä. Ohje minulta oli hukkunut jo jonnekin enkä sitä ulkoakaan muistanut, mutta netistähän ne ohjeet aina löytyvät ja tällä kertaa nappasin sen Belle Baie-blogista. Itse käytin kuivahiivaa tavallisen sijasta ja silloinhan se sekoitetaan kuivien aineiden joukkoon eikä suoraan nesteeseen.
Taikina
- 50 g hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 150 g margariinia
- 2 kananmunaa
- 3/4 dl maitoa
- 6 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini ja munat, sekoita hieman, jonka jälkeen lisää jauhot. Taikinasta tulee rasvan ansiosta käsistä irtoava. Peitä taikina ja laita kohoamaan täytteen teon ajaksi.
Täyte
- 100 g voita tai margariinia
- 100 g tomusokeria
- 3 tl vaniljasokeria
Sekoita pehmennyt voi/margariini ja sokerit. Kaulitse kohonnut taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte veitsellä kauttaaltaan taikinan päälle ja rullaa taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 2-3cm paksuisia viipaleita ja laita ne vuokiin. Nostata vielä 15 minuuttia, voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeri. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Nam! Herkulliselta näyttää, ja varmasti maistuu. Voisi lisätä tämän toteutuslistalle. :)
VastaaPoistaJuu, ei todellakaan kevyttä, mutta hyvältä maistuu!
Poista