Nostin pikkuruiselta kasvimaaltani sen verran ensimmäistä kertaa kasvattamaani maa-artisokkaa, että pääsin kokeilemaan paljon kehuttua maa-artisokkakeittoa. Ohjeen löysin Kotikokki.netistä. Suotta ei tätä keittoa kehuta, sillä se oli todella hyvää. Loput maa-artisokat jätän kuitenkin talveksi maahan ja kerään niistä seuraavan kerran satoa aikaisin keväällä.
Raaka-aineet
500 g
|
maa-artisokkia
| |
200 g
|
perunoita
| |
vettä
| ||
1
|
kasvisliemikuutio
| |
1
|
valkosipulinkynsi
| |
timjamia
| ||
valkopippuria
| ||
½-1 dl
|
kermaa
| |
Valmistusaika 30 min
Ohjeet
Alkupalat - 4 annosta
Kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja valkosipuli. Keitä kypsiksi.
Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta keitto timjamilla ja ripauksella valkopippuria ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti