Tämän keväisen herkun ohje on Piparipullan blogista. Minun piti tehdä tätä jo aiemmin, mutta silloin parsa oli niinkin suuresta kaupasta kuin peeässästä kertakaikkiaan loppu!
Ainekset (2 annosta):
1 nippu vihreää parsaa (6-8 parsatankoa ruokailijaa kohden)
4 kananmunaa
raastettua parmesaanijuustoa
rypsiöljyä (tai voita)
suolaa & mustapippuria
raastettua parmesaanijuustoa
rypsiöljyä (tai voita)
suolaa & mustapippuria
Valmistus:
Pese ja kuivaa parsat ja leikkaa niiden kovat kannat pois. Jos tarvitsee kuoria tankoja, kuori ohuelti noin puolestavälistä vartta alaspäin.
Laita vähän öljyä isolle paistinpannulle ja asettele parsat. Anna paistua miedolla lämmöllä kannen alla, välillä sekoittaen. Mausta suolalla.
Kun parsa on melkein valmis, paista kananmunia niin, että valkuaiset ovat rapeita, mutta keltuaiset vielä hieman löysiä. Laita kananmunien päälle vähän suolaa ja mustapippuria.
Asettele parsat lautaselle ja laita kananmunat niiden päälle. Ripottele parmesaanijuustoa päälle.
No nythän mää uskallan kokeilla tuoretta parsaa :) Se on varmaan kaukana säilykepurkissa olevasta lajitoveristaan :)
VastaaPoistaItse asiassa en muista koskaan kokeilleeni purkkiparsaa, mutta yleensähän aina kaikessa tuore päihittää purkitetun :)
PoistaSinä teit sen! Maistuiko hyvältä? :)
VastaaPoistaKyllä maistui! Parsa ja kananmuna ovat hyvä yhdistelmä! Kiitos vain reseptistä :)
PoistaMinun oli tänään tarkoitus laittaa uuniparsaa lisukkeeksi, mutta unohdin ottaa lihan pakkasesta joten parsasta tulikin pääruoka. Taidan siis minäkin kokeilla tehdä tätä (oho, onpas myöhäinen aika päivälliselle...), on kyllä sen verta hyvän näköistä!
VastaaPoistaTuosta purkkiparsasta - mä en osaa edes ajatella sitä ruokana, sillä meillä sitä on lääkekaapissa koiran ensiapua varten. :D
Parsaa ensiapuna? Mihin?
Poista