Pakkasessa on vielä muutama rasia omenalohkoja, jotka on käytettävä ennen kuin uutta marja- ja hedelmäsatoa aletaan pakastamaan, joten upotin niitä pari rasiaa tällä kertaa omena-kaurapaistokseen.
n. 6 dl pakastettuja omenalohkoja ( tai 5-6 omenaa)
100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
kanelia maun mukaan
Sulata omenalohkoja mikrossa 2-3 minuuttia. Laita lohkot voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia ja vähän sokeria. Sulata voi. Sekoita siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kanelia. Levitä seos omenalohkojen päälle. Laita uuniin 225 tai kiertoilmauuniin 200 asteeseen, kunnes omenat ovat kypsiä ja kuorrutus kauniin ruskea eli n. 10 minuuttia. Anna muhia vielä jälkilämmöllä n. 10 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tämä on tosi hyvää, njam! :)
VastaaPoistaNiin on...omnomnom...:)
PoistaOn hyvää.Mulla myös olisi pakastimessa vielä aineksia, kun vaan olisi syöjiä....
VastaaPoistaKohtahan sinne pakastimeen alkaa tulla jo uutta satoa :)
Poista