perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kansalaistottelemattoman fetasalaatti

Mikä sanahirviö tuo kansalaistottelematon! Tiedän kyllä, että kreikkalaisella fetajuustolla on ollut nimisuoja vuodesta 2005. Otsikoin siitä huolimatta Fetasalaatti. Miksikö? No, miltä teistä kuulostaisi Salaattijuustosalaatti? Tyhmältä, juuri niin! Nuorena, siis 1,5 vuotta sitten, minäkin otsikoin salaattini lainkuuliaisesti esim. Paprikainen juustokuutiosalaatti tai Juustokuutio- pekonisalaatti, mutta näin vanhemmiten on kansalaistottelemattomuus vienyt voiton lainkuuliaisuudesta. Feta feta feta! Että tulikin hyvää tästä fetasalaatista...


1 pss friseesalaattia
3 tomaattia
0,5 kurkkua
1 sipuli
0,5 punainen paprika
0,5 dl mustia (tai vihreitä) oliiveja
1 tl oreganoa

kastike:

0,5 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria

Minusta vain mustat oliivit ovat ainoita oikeita fetasalaattiin, mutta jääräpäiset mieheni ja tyttäreni ovat joutuneet aivopestyiksi uskomuksella, että mustat oliivit ovat värjättyjä jollakin hirveällä myrkyllä (,joka tappaa niitä nauttineet tietämättömät hirvittävällä tavalla hitaasti ja tuskallisesti kuoliaaksi tukahduttamalla niin pihassa kuin puutarhassakin...Olikohan tämä nyt taas ihan viisasta kuvailla oliivimyrkytykseen kuolemista ruokareseptin yhteydessä?)). Tarkoitin siis sanoa, että käytin tällä kertaa vihreitä oliiveja! Niitäkin oikean ja aidon kreikkalaisen fetasalaatin versioita ja reseptejä löytyy erilaisia netistäkin pilvin pimein, mutta tässä nyt on minun tämänkertainen yksinkertaistettu versioni. καλή όρεξη! eli Kali óreksi! eli Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti