maanantai 20. elokuuta 2012

Kantarellipiirakka

Ystävä kutsui metsäpalstalleen tuulenkaatopuita sahaamaan ynnä mustikankeruuseen ja meillehän se passasi. Papa riehui moottorisahan kanssa puiden kimpussa ja minä keräsin mustikoita ja kantarelleja. Ystäväni jopa osoitti valmiiksi ne paikat, joissa kantarelleja yleensä kasvaa, joten helpommaksi ei sienestys tästä enää voi tulla. Litran verran sain kantarelleja korin pohjalle ja viskasin ne kotona pannulle tirisemään. Mikä ihana näky ja taivaallinen tuoksu!


Siitä sitten itse piirakkaa värkkäämään!

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna

Täyte:

n. 1 l kantarelleja
1 rkl rasvaa
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
suolaa maun mukaan
ripaus mustapippuria
(thai sweet chili saucea)
soijakastiketta
persiljaa

Nypi jauhot ja pehmeä voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Laita pohjataikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Tiristä sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää rasva ja hienonnetut sipulit ja paista, kunnes sipulit ovat vähän pehmenneet.
Sekoita keskenään ruokakerma, kananmuna, mausteet ja kastikkeet. Ripottele sienet piirakkapohjalle ja levitä ruokakermaseos päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Koristele persiljalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti