perjantai 27. tammikuuta 2012

Papan pizza



Pizzan pohjan tein Durum-vehnäjauhopussin ohjeen mukaan eli n. 4 dl jauhoja, 2 dl vettä, pari ruokalusikallista ruokaöljyä, puoli tl suolaa ja puoli pussia kuivahiivaa. Sekoitin hiivan hiukan kädenlämpöistä lämpimämpään veteen, lisäsin jauhot ja muut, alustin taikinan kimmoisaksi ja annoin kohota sen aikaa, kun täytteiden valmistelu vei.
Kuorin ja viipaloin pari sipulia ja ison kiinalaisen yksikyntisen valkosipulin (vain yhden)  ja kuullotin ne viipaloidun ison tomaatin kanssa.

Kaulitsin pohjan sopivaksi uunipannuun ja aloitin täytön levittämällä pohjalle paseerattua tomaattia.Seuraavaksi levitin pohjalle kaksi purkkia tonnikalaa, joista olin jo valuttanut öljyt pois. Sitten oli sipulien ja tomaatin vuoro. Lisukkeeksi tuli vielä pussillinen (200g) pakasteesta sulatettua katkarapu-simpukkaseosta, kourallinen itse poimittuja metsäsieniä, nekin pakkasesta ja reilusti salamisuikaletta, kun kaupassa ei ollut salamia muussa muodossa. Viskasin päälle vielä noin tusinan kreikkalaisia oliiveja ja kaiken kruunasi juustoraaste.

Livautin vielä sekaan salachilit (siis mausteeksi vain), kun maman katse vältti ja laitoin pizzan uuniin. Kun mama huuteli, että muistitkos pizzamausteen, niin otin pizzan pois uunista, lisäsin unohtuneen mausteen ja laitoin pizzan takaisin 200-asteiseen kiertoilmauuniin vähän reiluksi vartiksi, jolloin se jo olikin valmista nautittavaksi.

Papa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti