tiistai 29. marraskuuta 2011

Lantturanskikset


Emme ole Papan kanssa karppaajia, mutta sattuneesta syystä tuli karppiruokaa kuitenkin tehtyä. Possun fileepihvien kanssa oli tarkoitus syödä perunoita, mutta niitä kuorittaessa kävi ilmi, että ne olivat lähes kaikki vihreitä, joten ne toimitettiin kompostiin.  Jotakin piti keksiä tilalle ja niinpä sitten päätettiinkin tehdä lantusta ranskiksia. Helppoa ja hyvää! 

reilu puoli kiloa lanttua
loraus öljyä
ripaus chilijauhetta
1-2 tl paistettua kuivattua valkosipulia
1 tl suolaa

Kuori lanttu ja paloittele se "ranskalaisiksi". Laita ne kulhoon. Sekoita keskenään öljy, chilijauhe, valkosipuli ja suola ja kaada seos ranskisten päälle. Sekoittele  ranskalaisia ja mausteseosta keskenään. Anna maustua kylmässä tunti pari tai kaada suoraan leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa, kunnes ranskikset ovat saaneet pintaansa kaunista ruskeaa väriä. Nauti vaikka possupihvien ja tomaattilohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti