torstai 20. lokakuuta 2011

Valkosipulinen Pasta Bolognese

(6 annosta)
2 sipulia
surutta valkosipulin kynsiä
1 porkkana
(juuriselleriä)
700 g jauhelihaa
1 prk tomaattisosetta
12 halkaistua kirsikkatomaattia
1 rkl chiliketsuppia
reilusti chilijauhetta
2 tl oreganoa
2 tl grillausmaustetta
muutama loraus Thai-kalakastiketta
1 rkl vasikkafondia (tai 3 dl lihalientä)
3 dl vettä

spagettia
suolaa
maun mukaan raastettua juustoraastetta (parmesaania)

Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana (juuriselleriä kuuluisi laittaa myös, mutta koska minulla ei sitä ollut, päätin että maman versioon bolonjeesista se ei sitten kuulukaan, hih!). Lisää sipulit ja porkkanat ruskistetun lihan joukkoon ja hauduta hetki. Lisää tomaattisose ja jatka hauduttamista muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, chiliketsuppi, mausteet ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Keitä pasta suolatusssa väljässä vedessä al dente. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Ripottele päälle juustoraastetta (parmesaani on ainoa oikea, mutta koska sitäkään ei ollut, oli tyydyttävä tavisraasteeseen). Puutteista huolimatta tuli oikein hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti