Ruokakomerosta löytyi spelttijauhoja, joiden parasta ennen-päiväys oli mennyt jo umpeen. Pihi emäntä ei kuitenkaan heitä jauhoja pois, vaan tsekkaa Birkkalan puolikarkeat spelttijauhot-paketin selkämyksestä ohjeen ja tekee spelttilettuja. Jauhoissa ei ollut mitään vikaa ja letut maistuivat, vaikka riittämättömän valon takia salamalla otettu kuva saakin letut mansikkahilloineen näyttämään kaikkea muuta kuin kauniilta!
½ l mjölk,
2 ägg, ca ½ tsk salt,
½ dl smält smör,
1-1½ dl halvgrovt speltmjöl,
1½ dl vetemjöl.
Vispa äggen. Lägg i hälften av mjölk.
Rör ner mjölet.
Tillsätt smält smör och resten av mjölk.
Låt smeten svälla ca ½ timmar.
Stek plättarna i en plätt lagg.
Lettuja on kyllä hauska muunnella ja tehdä aina vähän eri lailla. :) Pitääkin joskus itsekin koittaa spelttilettuja, niistä jauhoista ei olekaan tullut vielä mitään tehtyä.
VastaaPoistaHarvemmin tosiaan tulee spelttijauhoja käytettyä. Siksi kai ne olivat jääneetkin komeron uumeniin :)
PoistaKyllä kuva niin paljon herkulliselta näytti, että lettuja tekisi nyt mieli. Ihan liian vähän minulla tulee noita spelttijauhoja käytettyä ;)
VastaaPoistaHarvoin niitä minäkään käytän, vaikka ovat kyllä ihan varteenotettava vaihtoehto pelkille vehnäjauhoille :)
PoistaTässä tulikin treenattua ymmärtääkö reseptin toisella kotimaisella :) Nauroin miehelle, että nyt Maman keittiössä on lisätty vaikeusastetta :D
VastaaPoistaEnempää ei vaikeusastetta enää lisätäkään, sillä siihen eivät riitä sen enempää kielelliset ansiot kuin kokkaustaidotkaan :D
PoistaNam,letut ja mansikka aina yhtä maistuvaa! Spelttiä käytän silloin tällöin. Tulee muuten hyvää puuroakin niistä spelttimannaryyneistä
VastaaPoistaTaidanpa kokeilla niitä spelttimannaryynejä :)
Poista