keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Speltplättar

Ruokakomerosta löytyi spelttijauhoja, joiden parasta ennen-päiväys oli mennyt jo umpeen. Pihi emäntä ei kuitenkaan heitä jauhoja pois, vaan tsekkaa Birkkalan puolikarkeat spelttijauhot-paketin selkämyksestä ohjeen ja tekee spelttilettuja. Jauhoissa ei ollut mitään vikaa ja letut maistuivat, vaikka riittämättömän valon takia salamalla otettu kuva saakin letut mansikkahilloineen näyttämään kaikkea muuta kuin kauniilta!

  
½ l mjölk,
2 ägg, ca ½ tsk salt,
½ dl smält smör,
1-1½ dl halvgrovt speltmjöl,
1½ dl vetemjöl.
Vispa äggen. Lägg i hälften av mjölk. 
Rör ner mjölet. 
Tillsätt smält smör och resten av mjölk. 
Låt smeten svälla ca ½ timmar.
Stek plättarna i en plätt lagg.

8 kommenttia:

  1. Lettuja on kyllä hauska muunnella ja tehdä aina vähän eri lailla. :) Pitääkin joskus itsekin koittaa spelttilettuja, niistä jauhoista ei olekaan tullut vielä mitään tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin tosiaan tulee spelttijauhoja käytettyä. Siksi kai ne olivat jääneetkin komeron uumeniin :)

      Poista
  2. Kyllä kuva niin paljon herkulliselta näytti, että lettuja tekisi nyt mieli. Ihan liian vähän minulla tulee noita spelttijauhoja käytettyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin niitä minäkään käytän, vaikka ovat kyllä ihan varteenotettava vaihtoehto pelkille vehnäjauhoille :)

      Poista
  3. Tässä tulikin treenattua ymmärtääkö reseptin toisella kotimaisella :) Nauroin miehelle, että nyt Maman keittiössä on lisätty vaikeusastetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enempää ei vaikeusastetta enää lisätäkään, sillä siihen eivät riitä sen enempää kielelliset ansiot kuin kokkaustaidotkaan :D

      Poista
  4. Nam,letut ja mansikka aina yhtä maistuvaa! Spelttiä käytän silloin tällöin. Tulee muuten hyvää puuroakin niistä spelttimannaryyneistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidanpa kokeilla niitä spelttimannaryynejä :)

      Poista