Ruokakomeron siivouksessa löytyi vajaa paketti
kokojyvälasagnelevyjä. Niistä oli mennyt käyttöpäivän lisäksi
viimeinen käyttövuosikin vanhaksi, enkä nyt tarkoita ihan viime
vuotta.
Löysin pakasteesta paketin
(400g.) tarjousjauhelihaa ja komeron perukoilta vielä purkin
murskattua tomaattia. Sen käyttöpäivä oli OK. Sipulia,
juustoraastetta, maitoa, mausteita yms. perustavaraa olikin
ihan omasta takaa. Siis lasagnen tekoon.
Kuorin ja silppusin kolme sipulia (ei hirmuisen
isoja) ja kuullotin ne pannulla, jossa myös ruskistin jauhelihan.
Lisäsin joukkoon murskatut tomaatit, lihaliemikuution, mausteet
(rouhittua mustapippuria) ja vain kolme kynttä valkosipulia.
Lirautin pannulle vielä aika täyden teelusikallisen Sambal Oelekia.
En uskaltanut laittaa enempää ennen maistamista.
Kastike jäi muhimaan pikkuhiljaa omia aikojaan kun
aloin valmistaa valkokastiketta. Siihen tarvitaan pikkuisen voita (n.
viisi ruokalusikallista), desi vehnäjauhoja, litra maitoa ja noin
kolme desiä juustoraastetta. Emmental käy oikein hyvin.
Voi sulatetaan ja jauhot sekoitetaan siihen. Lisätään
maito vähitellen ja kun se kiehuu niin lisätään pari desiä
juustoraastetta. Mausteeksi käy viherpippuri ja jauhettu
muskottipähkinä. Suolaa voi laittaa maun mukaan, sitähän on jo
juustossa.
Voitelin uunivuoan jo jauhelihakastiketta tehdessäni,
koska valkokastikkeen kanssa saa olla varovainen, ettei polta sitä
pohjaan.
Maistelin kastikkeita välillä ja totesin, että
lisämausteita ei tarvita.
Lasagnelevyja oli jäljellä viisitoista kappaletta ja
päätin käyttää ne kaikki.
Laitoin pohjalle ensin
jauhelikastiketta ja sen päälle viisi lassulevyä ja jatkoin
kerroksittain kastikkeita ja levyjä. Kerroksia tuli siis kolme ja
päällimmäiseksi jäi valkokastike, jonka päälle ripottelin lopun
juustoraasteen.
Koko hoito lähti 175-asteiseen uuniin kolmeksi
vartiksi, jonka jälkeen ruoka oli valmista nautittavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti