perjantai 21. helmikuuta 2014

Grahamsämpyläsolmut

Leipä loppui. Sitä ei ollut edes pakastimessa! Kotoa löytyi sämpyläainekset. Tein sämpyläsolmuja ja kylläpä niistä tulikin hyviä :) Ohje löytyy Myllyn Paras-sivustolta ja Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauho-pussin selkämyksestä. Itse lisäsin taikinaan 3 valkosipulinkynttä murskattuna eikä se ainakaan makua huonontanut :)


noin 25 kpl
5dlvettä (tai maitoa)
50ghiivaa
2tlsuolaa
1rklsiirappia
4dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
7-8dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlöljyä tai voisulaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

4 kommenttia: