Jouluna meillä syötiin kinkun, laatikoiden ja erilaisten suolakalojen lisäksi myös salaattia. Tämä ohje löytyi Myllyn Paras-reseptistöstä. Minä käytin tuon ohjeen Keltaisen Makaronin sijasta ihan tavallista makaronia ja luumut jätin kokonaan pois.
3½ | dl | Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia |
2 | dl | vettä |
3 | dl | appelsiinituoremehua |
1 | tl | suolaa |
100 | g | vahvaa savujuustoa kuutioina |
50 | g | parmesaanijuustolastuja |
2-3 | luumua | |
1 | tähtihedelmä tai fenkoli | |
100 | g | cashewpähkinöitä |
300 | g | viinirypäleitä, vaaleita ja tummia |
Kastike: | ||
1 | dl | turkkilaista jogurttia |
1 | dl | appelsiinimehua |
½ | dl | juoksevaa hunajaa |
1-2 | tl | pippurisekoitusta rouheena |
½ | tl | jauhettua inkivääriä |
Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä salaattiin ”al dente” pakkauksen ohjeen mukaan. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät.
Kuutioi ainekset kauniiksi palasiksi ja sekoita ne keskenään, lisää pasta.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen.
VINKKI: Kastikkeen voi valmistaa myös ilman jogurttia tai siinä voi käyttää kermaviiliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti