tiistai 12. marraskuuta 2013

Mustikkapiirakka

Isänpäivää vietettiin meillä ihan kahdestaan, joten kakkua en viitsinyt ruveta värkkäämään. Jotakin makeaa kuitenkin piti saada, joten tein mustikkapiirakan tällä Kotikokki.netistä löytyneellä ohjeella.
Käytin pakastemustikoita noin 5 dl ja lisäsin niiden päälle vähän perunajauhoja niin, että paiston aikana mustikoista irronnut liika neste imeytyi jauhoihin.
Raaka-aineet
125 g
voita
1 dl
sokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
2 dl
kermaviiliä
1 dl
sokeria
1
muna
2 tl
vanilliinisokeria
riittävästi
mustikoita (tai muita marjoja)
Valmistusaika 45 min

Ohjeet

Jälkiruoat ja herkut
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon muna ja keskenään sekoitetut jauhot sekä leivinjauhe.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 27cm) pohjalle ja reunoille.
Laita riittävästi mustikoita pohjan päälle. Sekoita kermaviili+muna+sokerit keskenään ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle.
Paista 200 astetta 30-40 min



2 kommenttia:

  1. .mmmm. mustikkapiirakka :)
    se tulee hyvänä kakkosena heti raparperipiirakan jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minustakin raparperipiirakka on vieläkin parempaa :)

      Poista