Värit eivät ole kuvassa ihan kohdallaan, kun leivinpaperikin näyttää siniseltä! |
Ainekset | 6 annosta |
---|---|
1 rs (400 g) | Pirkka naudan jauhelihaa |
3 pientä (à 300 g) | kesäkurpitsaa |
1 (120 g) | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tlk (500 g) | Pirkka tomaattimurskaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | Pirkka pizzamaustetta |
1/2 tl | mustapippuria |
(100 g | sinihomejuustoa) |
3 rkl | vehnäjauhoja |
Pinnalle | |
150 g | Valio pizzajuustoraastetta |
Vaihe1
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.
Vaihe2
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen malto ja tomaattimurska.
Vaihe3
Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10-15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
Vaihe4
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.
Oi, hyvältä näyttää! Meilläkin on nyt menossa ihan kesäkurpitsaviikko, saatiin miehen vanhemmilta kotiinviemisiksi kaksi jättiläismäistä kesäkurpitsaa.
VastaaPoistaMukava kuulla sinustakin! Oletkos kesälomaillut blogisi suhteen?
PoistaMiten ne itsekasvatetut muuten ovatkin niin paljon isompia kuin kaupassa olevat?
Oi Mama miten sää olet taas osannut laittaa justiinsa sen oikean reseptin näin alkavaan syyskauteen :)
VastaaPoistaNo kun ne Papan sukulaiset toi sen kesäkurpitsan...:D
Poista