Banaanit ovat olleet edullisia viime aikoina ja niitä on tullut ostettua niin paljon, ettei kaikkia ole ehditty syömään. Poiskaan niitä ruskeapilkullisia ei kuitenkaan pihi ihminen raski heittää, vaan tekee niistä esimerkiksi helpon banaanikakun, jonka ohje löytyi Kotiliedestä. Ohjeessa tämä tehtiin pitkään vuokaan, mutta koska minulla ei sellaista ole, tein sen tavalliseen kakkuvuokaan. Siihen kakusta tuli kovin pieni, joten kannattaa tuplata aineet, jos haluaa vuoan kokoisen kakun.
100 g | margariinia |
1 1/4 dl | sokeria |
1 | muna |
2 | banaania |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
Lisätietoja:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon.
2. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinaan.
3. Lisää lopuksi jauho ja leivinjauhe ja pyöräytä tasainen taikina.
4. Levitä taikina jauhotettuun pitkään vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa runsas puoli tuntia.
Voit tehdä taikinan monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella, joka murskaa myös pehmeät banaanit. Säilyvä kakku.
Herkullinen kakku! :) Täytyykin joskus tehdä banaanikakkua. :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :)
PoistaTein tänään banaanikakkua - hyvää tuli! :)
PoistaHauska kuulla, että sinäkin tykkäsit :)
PoistaNyt mä tein tuplakuivakakkutaikinan ja kun ei sattunut olemaan banaaneja kotona niin laitoin tilalle kahvia. :)
PoistaKerrohan sitten, miltä maistui :)
PoistaKakku on herkullista. :) "Kahvijauhot" mausteena juontaa lapsuudenkotiin, jossa oli usein kahvilla maustettua kuivakakkua. :)
PoistaOnpas mukava idea! Ei ole tullut tällaiset hedelmäkakut mieleenkään. :)
VastaaPoistaHyvin tuo banaani kakkuun sopii :)
Poista