tiistai 18. kesäkuuta 2013

maman kaalikeitto

Tässä kaalikeitossa on pikanttina mausteena kiinalaista Hoi sin-kastiketta, joka sopii mielestäni tähän soppaan erinomaisen hyvin.


1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
10 maustepippuria
4-5 valkosipulin kynttä
800-1000 g varhaiskaalia
400 g jauhelihaa
0,5-1 tl suolaa
1 rkl Hoi sin-kastiketta
250 g pakastekasvissuikaleita
sipulinvarsia 

Laita 4 litran kattilaan kiehumaan 1 litra vettä ja sekaan liemikuutiot ja pippurit.
Pilko valkosipulinkynnet liemeen.
Pilko myös kaali kattilaan.
Ruskista ja mausta jauheliha ja kaada sekin kattilaan. Itse maustoin jauhelihan vain teelusikallisella suolaa ja ruokalusikallisella Hoi sin-kastiketta, mutta mausteita voi  laittaa oman makunsa mukaan. 
Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 30 minuuttia ja lisää pakastekasvikset keittämisen loppuvaiheessa kattilaan ja silputut sipulinvarret vasta lähes valmiiseen keittoon.

4 kommenttia:

  1. Oi, todella hyvän näköistä ja siltä varmasti maistuukin! Minä toivon, että sitten syksymmällä saisi sitten ihan omista kaaleista tehtyä keittoa tai jotain muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullako on kaaliakin kasvamassa, wau! Toivottavasti sitä herkkua tulee paljon!:)

      Poista
  2. Ihanaa, perinteinen kaalikeitto pienellä nykyaikaisella tuunauksella :) Kokeillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalikeitto haisee hirveälle, mutta maistuu ihanalta :)

      Poista