torstai 31. tammikuuta 2013

Muna-makaronilaatikko




Sattuipa tässä eräänä päivänä niin, että miehen oli mentävä lääkäriin kipeän isovarpaansa vuoksi ja kuinka ollakaan, lääkäri ilmoitti miehelle, että kyseessä on kihdin aiheuttama tulehdus ja kielsi mieheltä  lihansyönnin siihen saakka, kun varvas on taas kunnossa. Mitäpä se mies silloin haluaa syödä? No, se halusi muna-makaronilaatikkoa kirsikkatomaateilla ja juustoraasteella höystettynä, joten sitä siis saamansa piti. Eikä sitä paitsi kasvisruoka silloin tällöin eikä useamminkaan ole ollenkaan pahasta, päinvastoin.


(Annos riittää neljälle lisukkeeksi
ja kahdelle pääruoaksi) 

2,5 dl vettä
ripaus suolaa
100 g sarvimakaroneja

2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus vastarouhittua valkopippuria
muutama kirsikkatomaatti
2 dl juustoraastetta

Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää makaronit ja keitä 8 minuuttia. Anna muhia pari minuuttia keiton jälkeen, kunnes neste on imeytynyt hyvin makaroneihin. Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada munamaito vuokaan. Ripottele pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit ja juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti