Nämä riisipullat ovat tyttäremme Aan ruokasuosikki number one ja koska olimme menossa käymään hänen luonaan toisella paikkakunnalla, pyöräytti Papa edellisenä iltana ison satsin herkkupullia viemisiksi. Nämä eivät ehdi Aan jääkaapissa homehtua (jos nyt ehtivät edes jääkaappiin asti) ennen kuin loppuvat! Kaikkiaan pyöryköitä tuli n. 70 kpl, koska Papa moninkertaisti ainesmäärät, joten osa jätettiin meille itsellemme syötäväksi ja pakastettavaksi.
Ohje on Ingmar Rougin kirjasta:"Kevyttä hyvää".
14 kpl
1 keskikokoinen sipuli
hiukan öljyä
4 dl keitettyä kylmää jasmiiniriisiä
3 kananmunaa
2,5 dl juustoraastetta
1 dl raastettua parmesaania
1 dl korppujauhetta
suolaa, pippuria
korppujauhetta panerointiin
2 l rypsiöljyä
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia vähässä öljyssä muutama minuutti eli kunnes se pehmenee, mutta ei ruskistu. Sekoita keskenään riisi, sipuli, munat, juusto ja korppujauhe. Mausta. Muotoile seoksesta palloja ja kierittele ne korppujauheessa.
Kuumenna öljy. Kokeile kuumuutta leipäkuutiolla. Kun öljy poreilee leipäpalan ympärillä ja leipä saa nopeasti kullanruskean värin, öljy on sopivan kuumaa. Kypsennä riisipalloja muutama minuutti eli kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Tarjoa riisipyöryköiden kanssa sienikastiketta.
Oi, onpas hyvännäköisiä! En olekaan tällaisista ennen kuullut ollenkaan, pitää kokeilla jossain vaiheessa. :)
VastaaPoistaOvat muuten paitsi hyvännäköisiä myöskin tosi hyvänmakuisia, joten kokeile ihmeessä :)
PoistaNe ovat varmasti herkullisia! Italiassa meillä on samanlaisia uppopaistettuja riisipalleroita, "Arancini di riso".
VastaaPoistaOli oikein hyviä vaikka paistoin uunissa. Uppopaistamalla taitaa tosin tulla vielä parempia :)
VastaaPoistaSai kyllä hyvin käytettyä ylijääneen riisin, vaikka puhutaankin paljon että riisi pilaantuu nopeasti...