Perunamuusia jää joskus tähteeksi ja se kannattaa hyödyntää esim. helppoihin perunarieskoihin. Meillä sitä jäi tähteeksi n. 6 dl, mutta puolta pienempikin määrä rieskoihin riittää. Silloin puolitetaan vain muutkin ainemäärät. Meillä ei ollut hiivaleipäjauhoja, mutta hyvää tuli vehnäjauhoillakin. Nopeatekoinen ja maistuva herkku :) Päälle voi laittaa halutessaan esim. juustoa, mutta maistuvat kyllä ihan sellaisenaankin.
n. 6 dl perunamuusia
2 tl suolaa
2 kananmunaa
n. 5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
vähän voisulaa
Sekoita perunamuusiin suola, kananmunat ja jauhot ja nostele taikina kekoina leivinpaperille pellille. Taputtele keot jauhotetuin käsin mataliksi ja pistele haarukalla. Paista 275 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes rieskat alkavat "ruskettua". Voitele voisulalla ja nauti.
Ovatpas hyvän näköisiä! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin tehdä kohta, rieskat eivät pahemmin olekaan tuttuja minulle entuudestaan.
VastaaPoistaHelppo ja yksinkertainen herkku, nam :)
VastaaPoista