maanantai 27. toukokuuta 2013

Uunikuha

Sukulaisia kävi pistäytymässä tuossa eräänä päivänä kaupunkireissullaan. Olivat saaneet verkoilla kuhaa ja toivat muutaman fileen meillekin. Halusin vaihteeksi valmistaa fileet uunissa. Ohjeen löysin täältä. Ei sitä kalaa kyllä juurikaan näy tuolta ihanaisen kuorrutuksen alta, mutta voin vakuuttaa, että sitä ihan oikeasti oli siellä ja että se oli erittäin hyvää!



  • 50gvoita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl sitruunan mehua
  • 500 gkuhafileitä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • 170 gparmesanjuustoa
  • 200 gkorppujauhoja
  1. Voitele uunivuoka. Lämmitä uuni 225C.
  2. Sulata voi.
  3. Sekoita joukkoon puristettu valkosipuli ja sitruunamehu.
  4. Aseta kuhafileet uunivuokaan.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja voitele pinnoilta voisulalla.
  6. Ripottele päälle juustoraastetta ja korppujauhoja.
  7. Paista uunissa noin 10-15 min kunnes kala hajoaa kivasti haarukalla.




2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Kuhaa ja muita kotimaisia pitäisi kyllä ehdottomasti tehdä itsekin useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuha on herkkua, mutta kaupassa niin kallista, etten minä raski sitä ostaa! Onneksi sukulaiset tuovat joskus tuliaisiksi :)

      Poista