maanantai 20. toukokuuta 2013

Omena-kaurapaistos

Pakkasessa on vielä muutama rasia omenalohkoja, jotka on käytettävä ennen kuin uutta marja- ja hedelmäsatoa aletaan pakastamaan, joten upotin niitä pari rasiaa tällä kertaa omena-kaurapaistokseen.


n. 6 dl pakastettuja omenalohkoja ( tai 5-6 omenaa)
100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
kanelia maun mukaan

Sulata omenalohkoja mikrossa 2-3 minuuttia. Laita lohkot voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia ja vähän sokeria. Sulata voi. Sekoita siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kanelia. Levitä seos omenalohkojen päälle. Laita uuniin 225 tai kiertoilmauuniin 200 asteeseen, kunnes omenat ovat kypsiä ja kuorrutus kauniin ruskea eli n. 10 minuuttia. Anna muhia vielä jälkilämmöllä n. 10 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. On hyvää.Mulla myös olisi pakastimessa vielä aineksia, kun vaan olisi syöjiä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtahan sinne pakastimeen alkaa tulla jo uutta satoa :)

      Poista