keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Venäläistä stroganoffia thairiisin kera

Kävin pitkästä keskustassa asioilla ja huomasin ihan sattumalta, että meidänkin kaupunkiimme on lopultakin avattu aasialainen kauppa. Pakkohan se oli katsastaa. Kaikkea ihanaa houkutusta oli tarjolla, mutta lopulta ostin vain riisiä ja chiliöljyä. Stroganoff oli suunnitteilla jo muutenkin  päivän ruoaksi ja mikäpä sen lisäkkeeksi paremmin sopisikaan kuin (thai)riisi! Siispä kotona sitten tuumasta toimeen!



Riisin keitto-ohje:

Veden ja riisin suhde on suunnilleen yhden suhde kahteen eli jos laitat esim. 3 dl vettä, tulee sinun laittaa riisiä 6 dl. Tässä Better-riisissä on kyllä takana englanninkielinen ohjekin ja siinä mittana käytetään cupseja eli 1 cup on noin 2,5 dl. Ohjeessa laitetaan vettä 1,3 cupsia ja riisiä 2 cupsia, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. 
Ensin siis vesi kiehumaan. Hämmennä sekaan riisi. Lisää suola (valinnainen). Peitä tiiviisti kannella, vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen 20 min. Ota kattila pois levyltä ja anna riisin seistä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Huom! Liian korkeassa lämpötilassa riisi tarttuu helposti kattilan pohjaan, joten mieluummin liian matala lämpötila kuin liian korkea. Itse hauduttelin sitä kolmosella (asteikko 1-9)!

Stroganoff:

400 g naudan ulkofileetä kuutioituna
2 rkl  juoksevaa kasviöljyvalmistetta
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vahvaa sinappia
70g tomaattisosetta
5 dl vettä
0,5 dl soijakastiketta
valkopippuria myllystä
ripaus sokeria
(suolaa)
50 g smetanaa
1 dl kuohukermaa
1 kuutioitu suolakurkku
persiljasilppua 

Poista ulkofileestä mahdollinen ylimääräinen rasva ja kuutioi filee. Ruskista lihakuutiot kasviöljyvalmisteessa padassa kahdessa tai kolmessa erässä. Lisää silputut sipulit ja kuullota vielä hetki. Lisää jauhot, sinappi ja tomaattisose hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi vesi ja soijakastike ja sekoita tasaiseksi. Mausta ja anna padan porista hiljalleen välillä sekoitellen noin 1-2 tuntia kuutioiden koosta riippuen. Kun liha on sopivan mureaa, lisää smetana ja kerma sekä suolakurkkukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja koristele persiljalla. Tarjoile thairiisin kera. Syö vaihteeksi puikoilla, jos hallitset sen taidon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti