sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Mansikkapannacotta

Kuivaruokakaappia siivotessani löysin hyytelösokeripaketin, jonka parasta ennen-päiväys oli mennyt jo umpeen. Sokeri mitään niin äkkiä mene pilalle! Jotenkin se piti hyödyntää, joten mieleen tuli ensimmäisenä pannacotta. Harvoin sitä tulee tehtyä, kun ei oo kevyttä ensinkään, mutta juuri nyt oli sen aika. Syntisen hyvää! (Kuva ei tee herkulle oikeutta!)


(noin 4 annosta)

1 dl hyytelösokeria
4 dl kermaa
(1 rkl kaakaojauhetta)

Sekoita kerma ja hyytelösokeri kattilassa ja mausta halutessasi kaakaojauheella (tai vaniljasokerilla). Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin puoli minuuttia. Kaada seos annoskulhoihin ja anna hyytyä. Tarjoa kesällä tuoreiden ja talvella pakastemansikoiden kanssa. Muutkin marjat, marjakastikkeet tai hedelmäpalat käyvät yhtä hyvin.

5 kommenttia:

  1. No nyt selvisi minullekin, mitä pannacotta oikein on, kiitos siitä! :) Kerran olen tällaista tainnut syödä, sen suurempia valmistustapaa saatika raaka-aineita ihmettelemättä. Pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kai se lähinnä kermavanukasta on suomeksi sanottuna. Kaloreita en uskalla ruveta laskemaan...

    VastaaPoista
  3. Rakastan pannacottaa <3
    Se on ihana jälkiruoka (mutta lempijälkiruoka on kuitenkin tiramisú) :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiramisú on myös ihanaa! Kaloreita ei siitäkään uskalla laskea...:)

      Poista
    2. Kyllä se on iso kaloripommi, mutta joskus pieni herkku on sallittu :P

      Poista