lauantai 19. tammikuuta 2013

Lämpimät voileivät

Oli päässyt leipä pahasti kuivahtamaan, joten sellaisenaan se ei oikein houkutellut. Siispä päätin tehdä siitä lämpimiä voileipiä niillä täytteillä, mitä jääkaapista löytyi.

10 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
valkosipuli-yrttituorejuustoa
5 kpl Saaremaa õllepiip-tankoja
   (tai esim. metvurstia)
valkosipulia
3 tomaattia
paprikaa
homejuustoa
juustoraastetta
pizzamaustetta


Ensiksi levitin leiville tuorejuustoa. Minulla sattui olemaan taannoiselta Tallinnan reissulta jääkaapissa vielä noita  õllepiip-tankoja, joten pilkoin ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottelin ne leiville. Valkosipulin kynnet viipaloin atomeiksi ja jaoin ne tasaisesti leiville. Leikkasin tomaatit viipaleiksi ja paprikan suikaleiksi. Ne ladoin seuraavaksi leiville ja sitten murustellun homejuuston. Lopuksi ripottelin päälle juustoraasteen ja viimeiseksi pizzamausteen. Laitoin ne uuniin 250 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi ja herkkuleivät olivat valmiit nautittaviksi.

2 kommenttia:

  1. Rakastan lämpimiä voileipiä! Mekin teimme niitä usein, mutta ei enää... pitää joskus laittaa!
    Teemme vähän eri ainekseilla, ja ne ovat tosi hyviä :)

    VastaaPoista
  2. Niin, eiväthän nuo lämppärit ihan kevytruokaa ole, mutta kyllä niitä pitää edes silloin tällöin saada syödä :)

    VastaaPoista