keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kanacurry

Tämä ohje on "ruokasuosikit Thaimaa"-kirjasta, tosin sen verran muunneltuna, ettei tämä juurikaan alkuperäistä ohjetta enää muistuta. Kaffirlimen lehtiä ei ollut, joten ne jäivät pois. Broilerin rintafileitä en viitsinyt paloitella, vaan kypsensin ne kokonaisina. Ananaskin jäi pois, koska sitä ei ollut sen enempää tuoreena kuin säilykkeenäkään. Hyvä curry tämä silti oli!


ainekset neljälle

1 rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
2 punasipulia viipaleina
2 rkl Penang-currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
1,5 dl kanalientä
(4 kaffirlimen lehteä paloiksi revittynä)
1 sitruunaruohon varsi hienonnettuna
4 broilerin rintafilettä paloiteltuina
1 rkl kalakastiketta
2 rkl thaimaalaista soijakastiketta
1tl palmu- tai vaaleaa fariinisokeria
(175 g tuoretta ananasta isoina paloina)
15 cm:n pala kurkkua kuorittuna, siemenet poistettuina, paksuina viipaleina ja muutama viipale koristeluun
(korianterinlehtiä koristeeksi)

valmistus

Kuumenna öljy vokissa ja kuullota sipulia nopeasti käännellen 1 minuutti. Lisää currytahna ja kuullota 1-2 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja kanaliemi. Lisää limenlehdet ja sitruunaruoho ja anna hautua 1minuutti. Lisää kanapalat ja lämmitä hitaasti kiehumapisteeseen. Anna hautua 8-10 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Sekoita joukkoon kalakastike, soijakastike ja sokeri ja anna hautua 1-2 minuuttia. Sekoita joukkoon ananas- ja kurkkupalat ja anna hautua 30 sekuntia. Koristele kurkkuviipaleilla ja tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Makoisalta näyttää ja varmasti maistuukin. Itse tein jokin aika sitten chilikanaa ohjeen mukaan ja olihan kauheaa! Se resepti lensi roskikseen heti ://

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voi käydä toisinaan uusien reseptien suhteen, mutta samalla aina vahingosta viisastuu!

      Poista