lauantai 22. joulukuuta 2012

Jauheliha- sienikastike


500-600 g jauhelihaa
1 tl punaista thai currykastiketta
rouhittua mustapippuria
1-2 rkl thai kalakastiketta
1-2 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai muita sieniä
6 dl vettä
2 dl kolmen juuston ruokakermaa

Ruskista jauheliha ja mausta se currykastikkeella, mustapippurilla ja kalakastikkeella. Kalakastikkeen voi toki korvata 0,5-1 tl suolaa. Kippaa jauheliha kulhoon siksi aikaa, kun kuullotat hienonnetut sipulit. Lisää paistokasariin jauheliha, tomaattikuutiot, liotetut sienet ja vesi ja anna hautua hiljalleen n. 15-20 min. Lisää ruokakerma ja anna muhia vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti vaikkapa keitettyjen perunoiden kera.

2 kommenttia:

  1. Moi,
    miten teidän Joulu meni? :)

    Tämä resepti on tosi hyvä, aion varmasti kokeilla tulevaisuudessa. Vain kalakastikkeen laittaminen jauhelihaan kuulostaa vähän oudolta haha :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymästä, joulu meni ihan perinteisesti kinkkua ja suklaakonvehteja liikaa syöden :X
    Tuo kalakastikkeen käyttö tosiaan kuulostaa varmaan oudolta, mutta minä käytän sitä usein suolan asemesta, niin kuin thaimaalaiset tekevät. Kalakastikehan on käytännössä melkein pelkkää suolaa :)

    VastaaPoista