torstai 20. syyskuuta 2012

Puolukkahillo

Nyt kun puolukoita on metsät punaisenaan ja meikäläiselläkin huonojalkaisella ja -selkäisellä varrellinen marjanpoimija eli marjuri, niin jo vain tuli puolukoita kerättyä männä sunnuntaina ihan kokonainen sankollinen. Toinen sankollinen tuli vielä sukulaisilta vaihdossa omenoihin, joten on tässä sitten keitelty niin mehua kuin hilloakin enemmänkin kuin omiksi tarpeiksi.
Puolukkahillon tekohan on tosi helppoa, mutta jos nyt joku siihen ohjetta kaipaa, niin tässä ohje, jolla minä eilen keittelin vajaan sankollisen puolukoita hilloksi.

Puolukoita oli ehkä noin 5, 5 kg ja kippasin ne 10 litran kattilaan. Desin verran vettä päälle ja keittelin, kunnes alkoi muodostua vesihöyryä. Pikkuhiljaa lisäilin sokeria ja sekoittelin. Sokeria laitoin kaikkiaan vain kaksi kiloa, vaikka virallinen ohje taitaa mennä jotenkin niin, että kaksi osaa puolukoita ja yksi osa sokeria (ainakin hillosokeria käytettäessä). Minä käytin ihan tavallista sokeria ja silti makeutta oli mielestäni ihan tarpeeksi. Puolukkahan on muutenkin hyvinsäilyvää, joten sokeria ei tarvitse laittaa hirveästi ainakaan säilyvyyden takia.
Kun kaikki sokeri oli lisätty ja sekoitettu, keittelin matalalla lämmöllä noin puoli tuntia välillä varovasti sekoitellen. Annoin jäähtyä rauhassa ja kaadoin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Hillon jäähdyttyä kokonaan siirsin purkit säilytykseen kylmään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti