keskiviikko 28. elokuuta 2013

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on yksi ehdottomista suosikeistani. En ymmärrä, miksi jotkut ihmiset eivät siitä pidä! Ohje on tällä kertaa Pirkan, vaikka yleensä teen sen ilman ohjetta. Perunoita pilkoin vain pienemmiksi enkä ruvennut ohjeen mukaan niitä kuutioimaan. Liian työlästä puuhaa! Makkaroita ei voi ihan täydellisiksi palloiksi kutsua, mutta nämä ovat muodoiltaan paljon mielenkiintoisempia kuin pelkät tylsät pallot. Luovuutta voi käyttää siskonmakkarakeiton teossakin :)


Ainekset6 annosta
500 gsiskonmakkaroita
1 lvettä
1Pirkka kasvisliemikuutio
n. 15 kplmaustepippureita
6perunaa
2 ps (à 250 g)keittovihanneksia (pakaste)
persiljaa
Vaihe1
Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit.
Vaihe2
Kuori ja kuutioi perunat. Pane ne kiehumaan 10-15 minuutiksi. Kaada joukkoon jäiset keittovihannekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.
Vaihe3
Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys. Silppua keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.

4 kommenttia:

 1. Mä keväällä söin ekaa kertaa siskonmakkarakeittoa sitten päiväkotivuosien ja nyt aikuisena vihdoin pidän siskonmakkarakeitosta. :) En kyllä tarkkaan muista, mikä siskonmakkarakeitossa lapsena epäilytti - ehkä makkaroiden väri. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan ne vähän semmosia ällön vaaleenpunasia, kun tarkemmin ajattelee :)

   Poista
 2. En ymmärrä minäkään miten siitä voisi olla pitämättä :) Suurta herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli niitä, jotka eivät osaa sitä arvostaa :)

   Poista