torstai 8. elokuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Papan sukulaiset toivat käydessään julmetun ison itse kasvattamansa kesäkurpitsan tuliaisiksi. Halkaisin sen ja käytin toisen puolikkaan tähän Pirkan ohjeeseen, jota tosin sovelsin aivan vapaasti niin määrien kuin ainestenkin osalta. Täytettä kun tuli liikaa, niin otin kesäkurpitsan lisäksi täytettäväksi vielä vihreän ja keltaisen paprikan. Täyte oli erittäin maistuvaa ja sopi tosi hyvin myös noihin paprikoihin!
Värit eivät ole kuvassa ihan kohdallaan, kun leivinpaperikin näyttää siniseltä!

Ainekset6 annosta
1 rs (400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
3 pientä (à 300 g)kesäkurpitsaa
1 (120 g)sipuli
2valkosipulinkynttä
1 tlk (500 g)Pirkka tomaattimurskaa
1 tlsuolaa
1 tlPirkka pizzamaustetta
1/2 tlmustapippuria
(100 gsinihomejuustoa)
3 rklvehnäjauhoja
Pinnalle
150 gValio pizzajuustoraastetta
Vaihe1
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.
Vaihe2
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen malto ja tomaattimurska.
Vaihe3
Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10-15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
Vaihe4
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.

4 kommenttia:

  1. Oi, hyvältä näyttää! Meilläkin on nyt menossa ihan kesäkurpitsaviikko, saatiin miehen vanhemmilta kotiinviemisiksi kaksi jättiläismäistä kesäkurpitsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla sinustakin! Oletkos kesälomaillut blogisi suhteen?
      Miten ne itsekasvatetut muuten ovatkin niin paljon isompia kuin kaupassa olevat?

      Poista
  2. Oi Mama miten sää olet taas osannut laittaa justiinsa sen oikean reseptin näin alkavaan syyskauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun ne Papan sukulaiset toi sen kesäkurpitsan...:D

      Poista