tiistai 2. heinäkuuta 2013

Makkara-kasvisvartaat ja perunat mojo-kastikkeella


Grillailukelejä kun on tänä kesänä riittänyt, niin enimmäkseen kaikki ruoat onkin meillä tehty grillissä. Niin nämäkin vartaat. Keitetyt uudet perunat vielä lisukkeeksi Gran Canarialta tuodun mojo-kastikkeen kera.





Jotenkin näin se ohje menee:


vedessä liotettuja puisia varrastikkuja
öljyä
1 kesäkurpitsa
1 rs kirsikkatomaatteja
 (tai muutama tavallinen tomaatti)
1 pkt halloumi-juustoa
1 pkt grillimakkaroita
uusia perunoita
mojo-kastiketta
sipulinvarsia

Viipaloi kesäkurpitsa ja halloumi-juusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja grillimakkarat viiteen osaan. Pujota kaikkia aineksia vartaisiin vuorotellen. Sivele tai pirskota vartaat öljyllä ja grillaa kypsiksi eli noin 15 minuuttia. Keitä uudet perunat ja tarjoa vartaiden lisukkeena mojo-kastikkeen ja sipulinvarsien kera. 

Mojo-kastiketta voi tehdä itsekin, jos ei kotona satu olemaan paikan päältä haettua valmista kastiketta: 

Mojo Rojo Picante:

1 punainen paprika
2 rkl  auringonkukkaöljyä
1-2 rkl viinietikkaa
1-2  valkosipulinkynttä
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
ripaus sokeria
0,5 tl suolaa


Poista paprikasta kanta, kalvot ja siemenet. Paloittele isohkoiksi paloiksi. Pane kaikki mojon ainekset, valkosipulia lukuunottamatta, monitoimikoneen kulhoon (tai käytä sauvasekoitinta) ja soseuta. Hienonna kuorittu valkosipuli veitsellä, näin valkosipulin aromi säilyy miellyttävänä. Lisää valkosipuli kastikkeeseen.

4 kommenttia:

  1. Tuli itsekin viime talvena tuota Mojoa Kanarialla maisteltua. Kiva kastike perunoiden kanssa. :)

    VastaaPoista