tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mansikka-kermakakku

Juhannukseksi piti saada jotain herkkua. Valmistettavaksi valikoitui Yhteishyvän ruokalehdestä (taas kerran) Mansikka-kermakakku. Tarvittiin tietynkokoinen irtopohjavuoka. Ihan niin isoa ei ollut, mutta halkaisijaltaan pari senttiä pienempi löytyi. Se sai välttää. Kätevä emäntä kyllä ymmärtää, että jos laittaa kaikkia kakkuaineksia pikkuisen vähemmän kuin ohjeessa ehdotetaan, kakku mahtuu kohoamaan pienemmässäkin vuoassa. Sitten kun vielä muistaa hokea mielessään "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!"-mantraa, niin mikään ei voi mennä pieleen. Vai voiko sittenkin? No, aavistuksen verran se pyrki reunan yli nousemaan, joten suosittelen noudattamaan ohjetta...
Siellä se kakku kauniisti kohoaa uunissa...
Kätevä emäntä ei pienistä vastoinkäymisistä lannistu, vaan jatkaa kakun värkkäystä ihan muina naisina. Suurin työ oli saada lässähtänyt kakkupohja irti vuoasta, mutta sen jälkeen kaikki oli helppoa kuin heinänteko. Tarpeeeksi vaan sitä kermavaahto-tuorejuustomössöä joka väliin ja päälle, niin hyvä siitä tulee. Kolme kerrostakin sain siihen leikattua ja lopputulos oli suorastaan yllättävän hyvä! Vieraillekin sitä tarjottiin ja vieraat vielä kilvan kakun herkullisuutta ylistivät!
maman "Uuninpohjallevalunut-juhannuskakku"

AINEKSET

12 annosta
5
kananmunaa
3 dl
sokeria
1,5 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Kostutukseen
1,5 dl
maitoa
Täyte ja kuorrutus
4 dl
kuohukermaa
1 prk
(200 g) tuorejuustoa
4 rkl
sokeri
250 g
mansikoita
2 dl
marjahilloa, esim. vadelma tai mansikka
Päälle
250 g
mansikoita


KUVALLISET OHJEET

Mansikka-kermakakku työohje1
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan kevyesti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota (halk. 24 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia kypsäksi.

Mansikka-kermakakku työohje2
Kumoa hetken seisonut kakku ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Mansikka-kermakakku työohje3
Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.

Mansikka-kermakakku työohje4
Perkaa mansikat. Survo ne marjahillon kanssa sekaisin.

Mansikka-kermakakku työohje5
Nosta alin kakkulevy leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy maidolla.

Mansikka-kermakakku työohje6
Levitä puolet mansikkatäytteestä alimmalle levylle ja levitä päälle kolmas osa kermaseoksesta.

Mansikka-kermakakku työohje7
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja toista marja- ja kermakerros.

Mansikka-kermakakku työohje8
Nosta kansilevy päälle, kostuta ja levitä loput kermaseoksesta pinnalle. Koristele mansikoilla. Poista vuoka.

4 kommenttia:

  1. Mantraa en ole kokeillutkaan, mutta seuraavalla kerralla yritän sillä pelastaa kakun tekeleeni :) Se on tuntuu olevan mulle niin vaikea laji :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä mantran kanssa onnistuu jatkossa varmasti :)

      Poista
  2. Kas, kas täältä löytyiki ongelmaani ratkaisu! Oikeaoppisesti näköjään pitäisi täyttää irtovuuossa kakku...miksen mää tätä ole hokassut aikaisemmin? Ihmekös se sitten onkin jos mun täytteet valuu pitkin pöytää, täytyypä testiä tätä vaihtoehtoa! :) Pitäs vissiin vähän enemmän kierrellä näissä blogeissa katselemassa ja urkkimassa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä kertaa minäkin tämmöisen kakun irtopohjavuokaan tein :)

      Poista