torstai 9. toukokuuta 2013

Parsaa Milanon tapaan



Tämän keväisen herkun ohje on Piparipullan blogista. Minun piti tehdä tätä jo aiemmin, mutta silloin parsa oli niinkin suuresta kaupasta kuin peeässästä kertakaikkiaan loppu!


Ainekset (2 annosta):

1 nippu vihreää parsaa (6-8 parsatankoa ruokailijaa kohden)
4 kananmunaa
raastettua parmesaanijuustoa
rypsiöljyä (tai voita)
suolaa & mustapippuria 

Valmistus:

Pese ja kuivaa parsat ja leikkaa niiden kovat kannat pois. Jos tarvitsee kuoria tankoja, kuori ohuelti noin puolestavälistä vartta alaspäin. 

Laita vähän öljyä isolle paistinpannulle ja asettele parsat. Anna paistua miedolla lämmöllä kannen alla, välillä sekoittaen. Mausta suolalla.

Kun parsa on melkein valmis, paista kananmunia niin, että valkuaiset ovat rapeita, mutta keltuaiset vielä hieman löysiä. Laita kananmunien päälle vähän suolaa ja mustapippuria.

Asettele parsat lautaselle ja laita kananmunat niiden päälle. Ripottele parmesaanijuustoa päälle.

6 kommenttia:

  1. No nythän mää uskallan kokeilla tuoretta parsaa :) Se on varmaan kaukana säilykepurkissa olevasta lajitoveristaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa en muista koskaan kokeilleeni purkkiparsaa, mutta yleensähän aina kaikessa tuore päihittää purkitetun :)

      Poista
  2. Sinä teit sen! Maistuiko hyvältä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistui! Parsa ja kananmuna ovat hyvä yhdistelmä! Kiitos vain reseptistä :)

      Poista
  3. Minun oli tänään tarkoitus laittaa uuniparsaa lisukkeeksi, mutta unohdin ottaa lihan pakkasesta joten parsasta tulikin pääruoka. Taidan siis minäkin kokeilla tehdä tätä (oho, onpas myöhäinen aika päivälliselle...), on kyllä sen verta hyvän näköistä!

    Tuosta purkkiparsasta - mä en osaa edes ajatella sitä ruokana, sillä meillä sitä on lääkekaapissa koiran ensiapua varten. :D

    VastaaPoista