perjantai 17. toukokuuta 2013

Lihamureke

Tällä kertaa tein murekkeen ohjeella, joka löytyi makuja-sivustolta. Tomaattipyreetä minulla ei ollut, joten korvasin sen ketsupilla, jota laitoin n. 0,5 dl. Tämä ei ole ihan se perinteisin lihamurekeohje, mutta ainakin minä tykkäsin kovasti. 






Leikkaa leipäpaloista reunat ja murenna leivät kerman joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia. Pilko sillä välin sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Voit myös raastaa sen. Hienonna valkosipulinkynsi ja suikaloi basilikanlehdet.
Sekoita jauhelihaan hienonnetut sipulit, basilikanlehdet ja juustoraaste. Lisää tomaattipyree, kananmuna ja kerma-leipäseos sekä mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi ja sileäksi massaksi.
Paista murekemassasta pieni koepala pannulla makujen tarkistamiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Paista mureke leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Peitä mureke foliolla paistamisen puolivälissä, jottei se pääse kuivumaan liikaa. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista. 

6 kommenttia:

  1. Todella hyvän näköistä! Lihamureke on kyllä siitä kiva, että siinä on miljoona oikeata tapaa tehdä se. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja saa välillä vähän vaihtelua perusmakuun :)

      Poista
  2. Täytyykin kokeilla välillä pullien tilalle mureketta :) Tuo leipä tekee varmaan mukaan pehmeyttä :)

    VastaaPoista
  3. Yhden sortin mureketta syötiin meilläkin viime viikolla, vaan en ole vielä ehtinyt blogiin laittaa. Postaukset laahaavat kauheasti jäljessä. Nytkin viikonloppu mennyt ulkohommissa vieraiden kanssa. Ihanaa! Kokeilenpa joskus tämän murekkeen, mureke kun on sellaista ruokaa mitä voi useinkin syödä.

    VastaaPoista