perjantai 15. helmikuuta 2013

Kukkakaaligratiini




Kasvisruokalinjalla jatketaan (tai siis osa meistä kahdesta), koska herra Kihti ei ole vieläkään päästänyt otettaan Papan isovarpaan tyvestä. En nyt sitten tiedä, miten ruokahalua herättävä tämmöinen kihtivarvaskuvaus on ruokareseptin yhteydessä, joten säästän teidät yksityiskohtaisemmalta kuvaukselta.



Resepti, jota vähän sovelsin,  löytyy Kotikokin sivuilta. Kuvassa näyttää siltä kuin kukkakaalia ei olisi ollenkaan, mutta kyllä se sieltä kastikkeen alta löytyi!

500 g kukkakaalia

maitokastike:

2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
4 dl maitoa
4 dl juustoraastetta
0,5 tl pippurisekoitusta
1-1,5 tl suolaa

Keitä irrotellut kukkakaalin kukinnot lähes kypsiksi. Silppua sipuli. Valmista maitokastike: Sulata voi pannulla, lisää sipulisilppu ja vehnäjauhot, mutta älä ruskista! Kun olet sekoittanut voin, sipulin ja vehnäjauhot, lisää vähitellen maito, osa juustoraasteesta ja mausteet. Keitä hiljalleen 5 min. Tarkista maku. Levitä kukkakaalipalat voidellun vuoan pohjalle ja kaada kypsä kastike niiden päälle. Ripottele loppu juustoraaste kastikkeen päälle. Gratinoi uunissa 225 asteessa noin 20-30 min.

P.S. Juustoraastetta lipsahti reilusti yli tuon neljän desin ja juuri se teki gratiinista mielestäni tosi hyvän makuista, mutta myös kalorikasta. Kokeilla saa extrajuustolla, jos haluaa, mutta se neljä desiäkin riittää vallan mainiosti!

Lopuksi en malta olla laittamatta tähän herkullista jälkiruokakuvaa, hih!  :)


2089833.jpg




4 kommenttia:

  1. Tällä juustomäärällä taidan saada kätkettyä kukkakaalin niin, että se uppoaa nirsolle teinillekkin :) Yhtenä päivänä säikähdin, että mikä se oli se ihana ruokaohjeblogi. Nyt olen kirjautunut lukijaksi, ettei tarvi toista kertaa säikähtää, että onhan se blogiosoite hyvässä tallessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi, Kiki! Minä taas kirjauduin sinun blogisi lukijaksi. Sinulla onkin paljon lukijoita, mutta en ihmettele sitä yhtään, kun kävin muutaman postauksesi lukemassa. Joillakin on luontainen taito osata kirjoittaa hauskasti :)

      Poista
  2. Onpas taas hyvännäköistä! Tykkään kyllä muutenkin kukkakaalista, mutta juuston kanssa taitaa olla ihan superhyvää! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun.

    Hehe, mainio kyllä tuo "jälkiruokakuva". Nyt ymmärrän kihdin synnyn paljon paremmin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papa sanoi siitä kuvasta, että kihti tuntuu juuri siltä kuin miltä se kuvassa näyttääkin!

      Poista