sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Suklaaboston

Minä olen aika keskinkertainen leipoja ja siksi välttelenkin esim. pullan leipomista. Minun pullistani kun tulee luvattoman usein kivikovia lattanoita. Yhteishyvän ruokalehdestä huomasin kuitenkin niin houkuttevan näköisen kuvan suklaabostonista, että yllätin itsenikin yltymällä kokeilemaan ohjetta. Yllätys oli myös se, että valmis leipomus ei ole pelkästään ihan siedettävän näköinen vaan myös ihan taivaallisen makuinen. Suosittelen  kokeilemaan! Jos se onnistui minulta, onnistuu se sinultakin, usko pois :)


Pullataikina
2,5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 tl
kardemummaa
ripaus
suolaa
1 dl
sokeria
1
kananmuna
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai margariinia
Täyte
100 g
tummaa suklaata
75 g
voita tai margariinia
4 rkl
sokeria
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
raesokeria


Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.
Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.





4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin ihana blogi :) Mää saan omasta mielestäni suolaiset ruuat hyvin onnistumaan, mutta pulla ei onnistu. Enkä yleensä edes yritä. Nyt täytyy kyllä taasen kokeilla, että joko se oma pulla olisi parempaa kuin ne kaupan pakastealtaan pullat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itelläs se vasta ihana blogi onkin! (Menee näköjään nyt molemminpuoliseksi kehumiseksi, mutta ei kerrota muille!) Sama ongelma meikäläisellä pullan suhteen, mutta tällä kertaa se tosiaan onnistui :) Kokeilepa huviksesi, on taatusti parempaa kuin pakastealtaan pullat. Olen ihan varma, että meissä kaikissa asuu pieni sokerileipuri, vaikkei se kaikilla joka kerta nousekaan ihan pintaan :)

      Poista
  2. Wowwwww, your blog is wonderful, congratulations. kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hola!
      Thank you for the compliments! Your blog's no bad at all! It is just great!!! I'll come Easter to Spain, Canary islands :) Greetings from here snowy Finland!

      Poista