torstai 21. helmikuuta 2013

Makkarastroganoff



Ei ole HK:n Sinisen voittanutta! Edullista ja hyvää aina! Tämä ohje löytyy "yllättäen" Hookoon sivuilta. Sen verran piti taas reseptiä muokata enemmän omien makumieltymysten suuntaan, että lisäsin ruokaan valkosipulia, currytahnaa ja chilimausteseosta :)





1 HK Sininen Lenkki
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
2,5 rkl tomaattipyreetä
suolaa ja valkopippuria
1 tl punaista thai currytahnaa
1 tl chilimausteseosta
1 maustekurkku kuutioituna
 0,5 dl kermaa

Kuori ja kuutioi lenkki. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista makkarakuutiot kevyesti voissa tai margariinissa pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja ruskista vielä hetki. Siirrä makkara-sipuliseos syrjään pannulta. Lisää pannulle tarvittaessa voita tai margariinia ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Ruskista, kunnes jauhot saavat vähän väriä. Lisää hiukan jäähtyneeseen pannuun vesi ja tomaattipyree ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta 10 min. Lisää makkara-sipuliseos  ja mausta maun mukaan. LIsää lopuksi kurkku ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa perunan ja raikkaan vihreän salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti