sunnuntai 30. lokakuuta 2011

(Kreikkalaiset) lihapullat vaaleaorakas-kuusilahokkakastikkeella

Ensin sienentunnistustehtävä:







Äkkiseltään vaikuttaa kosteikkovahverolta, mutta jotenkin ei vain mielestäni täsmää. Jos tunnistat, niin kerrothan, please!

Sitten ne lihapullat:


Lihapullat:


2 dl korppujauhoja
1 dl punaviinietikkaa
1 dl vettä
800 g (lampaan)jauhelihaa
2 sipulia
muutama valkosipulinkynsi
2 munaa
2 tl suolaa
1 rkl minttua
mustapippuria maun mukaan
paistamiseen oliiviöljyä

Sienikastike:

oliiviöljyä
4-5 dl vaaleaorakkaita (ja kuusilahokkaa) tai muita sieniä
kurkumaa
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa
vähän vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 annospakkaus vihannes Fond "Du Chefiä"
1 prk ruokakermaa

Kreikkalaiset lihapullathan tehdään yleensä lampaan jauhelihasta. Prismassa kyllä oli karitsan jauhelihaa, mutta kilohinta oli yli 12 €, joten päädyin halvempaan sikanautaan. Näiden lihapullien kreikkalainen osuus koostuu siten ruokalusikallisesta kuivattua minttua. Sekin itse asiassa marokonminttua, heh!

Sitten itse ohjeeseen: Sekoita korppujauhoihin punaviinietikka ja vesi ja turvota vähän aikaa. Hienonna sipulit ja hauduta ne pehmeiksi oliiviöljyssä. Sekoita keskenään kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi.
Sekoittele sieniä oliiviöljyssä, kunnes kaikki neste on haihtunut niistä ja lisää sitten kurkuma, chilijauhe, mustapippuri ja suola. Suurusta vehnäjauhoilla ja lisää vesi ja fondi. Lisää lopuksi ruokakerma ja anna hautua kaikessa rauhassa ja varsinkin, jos käytät vaaleaorakkaita, koska ne vaativat kunnollisen kypsennyksen (saattavat aiheuttaa muuten vatsaoireita). 
Meillä tätä syötiin perunamuusin kera, mutta esim. spagetti käy yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti