lauantai 7. toukokuuta 2011

Papan "kelvoton aamiainen"


Vaikka ruoan tekeminen onkin hauskaa, mukavaa ja palkitsevaa käy toisinaan, varsinkin Papalle, että edellisen illan kiekkokierroksen spekulointi eri medioista polttelee mielessä enemmän, kuin ruoan valmistaminen ja jos mamasta tuntuu, että nyt olisi kuitenkin Papan vuoro tehdä aamiaista, saattaa se johtaa dialogiin, jossa molemmat kehuvat vuolaasti ja monisanaisesti sitä toisen toisen tekemää aamiaista. Omahan on tietenkin vain mielikuvituksetonta, mautonta, kelvotonta tai jopa huonoa!
No niin. Erään tällaisen vuoropuhelun seurauksena syntyi Papan "kelvoton aamiainen".

Pakastimesta löytyi kaupan valkosipulipatonki (kyllä! valkosipuli kuuluu aamiaiseen:)) ja jääkaapista grillimakkaroita ja muita tarveaineita.
Leivän laitoin ohjeen mukaisesti uuniin ja kananmunat kattilaan kylmään veteen ja käänsin keittolevyn kytkimen kaakkoon.
Kuorin grillimakkarat, koska jostain syystä nykyiset kuoret jäävät vain pyörimään suuhun, kun muu osa makkarasta on jo syöty!? ja paistoin makkarat kasvisöljyssä.
Terveysintoilijoiden on turha tulla naukumaan, ettei Papan aamiaisessa ole tarpeeksi vihreää, sillä sitä edustavat kapris, peperoni ja Aurajuuston vihreät läikät (miksiköhän sitä kutsutaan sinihomejuustoksi? Papan silmin homeen väri on vihreää!).
Pakollisen kevennyksen muodostaa lohkottu kotimainen tomaatti. No, tuohan se väriäkin ruokaan:). Espanjalaiset Bonny Sun-tomaatit olisivat halvempia, mutta ne eivät pehmene millään, vaikka niitä keittäisi tai paistaisi.
Kovaksi keitetyille kananmunille pudotin muutaman tipan Tabascoa. Toisena juustona oli muutama siivu kermajuustoa.

Kaiken kruunaa tietenkin maustaminen. Sipaisin makkaroille Maillen sinappia ja ripottelin tomaatille hippusen suolaa, rouhittua mustapippuria ja chiliä (sekin kuuluu aamiaiseen:)) ja eikun syömään.
Palan painikkeeksi nautittiin oman puutarhan omenamehua.

Aikaa tähän menee yllättäen saman verran, kuin patongin paistumiseen eli n. 12 minuuttia.


-Papa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti