tiistai 17. toukokuuta 2011

Kinkkupastasalaatti

 Valitettavasti en älynnyt ottaa kuvaa pastasta ennen keittämistä, sillä ensinnäkin kauniit punamustaraidalliset perhoset hajosivat keitettäessä (vaikka keitinkin sen taatusti vain al dente) ja toisekseen punainen väri ilmeisesti haihtui höyrynä ilmaan ja vielä kolmanneksi salaatin vaalea kastike peitti loputkin kauniista raidoista perhosissa. Tässä kuitenkin ohje, koska maku oli kyllä Papankin mielestä aivan erinomaisen hyvä!

250 g Farfalle Palermo-pastaa
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
10 cm pätkä kurkkua
300 g kinkkusuikaletta
1 rkl kapriksia
1 tl suolaa
1 rkl Dijonin sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl majoneesia
1 prk kermaviiliä
1 rkl makeaa thai chilikastiketta

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuori punasipuli ja valkosipuli ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja valkosipuli atomeiksi. Paloittele kurkku ja valuta kaprikset. Sekoita keskenään punasipuli, valkosipuli, kurkku, kinkkusuikaleet, kaprikset, suola ja lopuksi varovasti myös pasta (jos on hajoavaa sorttia). Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, sinappi, chilikastike ja mustapippuri ja sekoita varovasti salaatin joukkoon.

Häh? Että ei satu olemaan Farfalle Palermo-pastaa ruokakomerossa. Noooo, kaikillahan meillä sitä on... Ja jos nyt on niin onnettomasti käynyt, että ei todellakaan ole, niin tässä etiketit muistutukseksi pastakauppaan, kun seuraavan kerran käytte Palermossa.





Ja jos muka jollakulla ei ole tiedossa Palermossa käyntiä, niin kyllä mikä tahansa muukin pasta käy. Meikäläinen nyt on tässä niin maailmankansalaista olevinaan, heh heh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti